Vegaani kimchi-ohukainen (Vegan Kimchi Pancake)
Kimchi jeon, 김치전 [kim-chi-dzon]
Kimchi jeon ohukaisia voi syödä kaikissa olosuhteissa: ne käyvät alkupaloiksi, välipalaksi, alkoholin kanssa tai pääruoan lisukkeena. Valmistaminen on hyvin yksinkertaista. Veteen lisätään jauhoja ja kimchiä. Sitten seos vain paistetaan. Mitä ohuempi ohukainen sitä parempi maku.
4 annosta
30 min
Ainekset
200 g kimchiä
1 sipuli
1 vihreä chili
1 punainen chili
Taikinan ainekset
1,4 dl jauhoja
2 dl vettä
¼ tl suolaa
Happaman soijakastikkeen ainekset
2 rkl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
¼ tl korealaista chilijauhetta
Ainesten esikäsittely
1 Leikkaa kimchi kuvan mukaisesti 1 cm levyisiksi suikaleiksi.
2 Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi kuvan mukaan.
3 Leikkaa chilit ohuiksi renkaiksi.
4 Valmista hapan soijakastike sekoittamalla ainekset keskenään.
Valmistusohjeet
1 Sekoita kulhossa jauhot, kimchi, suola ja sipuli sekä vesi. Veden asemasta voi käyttää myös kimchin omaa mehua.
2 Kaada kuumalle pannulle öljyä. Kaada noin kaksi kauhallista taikinaa. Ripottele päälle chilisuikaleet.
3 Paista noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta.
4 Leikkaa kimchi jeon annospaloiksi ja nauti kastikkeen kanssa.
Leave A Comment