Paistettua riisiä vegaani kimchin kanssa

Vegan Kimchi bokkeum bap, 김치볶음밥 [kim-chi-bok-kum-bap]

Löytyykö kotoa kimchiä, riisiä, öljyä ja paistinpannu? Sitten voi hetkessä taikoa maittavan aterian sekoittamalla ainekset yhteen ja paistamalla öljyssä. Kimchi bokkeumbap on kiireisen vanhemman suosikki.

4 annosta
30 min

Ainekset
6 dl riisiä
200 g kimchiä
4 rkl ruokaöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 purjo
½ sipulia

Ainesten esikäsittely
1 Keitä riisi reseptin 1 mukaan.
2 Leikkaa kimchi 1 cm levyisiksi suikaleiksi.
3 Hienonna purjo ja sipuli.

Valmistusohjeet
1 Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota hienonnettu sipuli ja purjo.
2 Lisää ensin soijakastike ja sitten kimchi.
3 Paista kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja lisää keitetty riisi. Jatka paistamista samalla sekoittaen ainekset keskenään.
4 Siirrä kimchi bokkeum bap lautaselle.

Vinkki

  • Voi laittaa nyhtökaura tai nyhtöherne.
  • Lisäämällä chilitahnaa saa kimchi bokkeumbapista tulisemman.